30. juni 2010

Plum Frost cardigan, 2 runde

Plum Frost 1 ble svær. Veldig svær. Men siden jeg hadde kommet så langt på den strikket jeg den ferdig, selv om jeg burde vel ha rekt den opp hvis jeg hadde vært en ordentlig seriøs strikkerske.
Men, det hadde jo vært rasende festlig med en Plum Frost i en litt mer passende størrelse, så jeg har begynt på en ny. Også denne gang i Rauma Finull, i stilfulle brun & grønntoner og et noe redusert maskeantall.

29. juni 2010

Stormmåker i ullDisse måkene pynter opp et naust sånn omtrent der du kjører fra Drage og videre til Indre Fure.
 For den som lurer på hvor det er, så  er det i et område der ingen skulle tru at nokon kunne bu
Planen var at vi skulle videre til Indre Fure. Men etter at min bedre halvdel hadde kastet et blikk eller to på veien videre konkluderte han med at nå var det nok med sjarmerende smale vestlandsveier. 
Og for en gangs skyld var jeg igrunnen enig. 

15. juni 2010

Ferdigspunnet

Corriedalen som jeg farget 16 mai er nå blitt til garn. Entråds.
Hvor mange meter jeg fikk ut av de vet jeg ikke ennå, og enn så lenge er den fortsatt på hespetreet.
Den ble ikke så verst om jeg skal si det selv, og forhåpentligvis rekker det til et lite sjal.

Plum Frost Cardigan

Denne har vært skikkelig artig å strikke, selv om den ble mildt sagt i største laget. Så derfor skal jeg strikke en til. Og litt mindre denne gangen.
Jeg vet jo inderlig vel at dette med prøvelapper og strikkefasthet lønner seg i lengden, men når det klør som verst i fingrene er det liksom ikke så lett å strikke en kjedelig prøvelapp.
Noe av det morsomste med Plum Frost var å lære seg tubular cast on og tubular bind off.
Det gikk også veldig greit siden jeg fant noen  instruksjonsvideoer på YouTube som funket for meg.

Plum Frost er strikket i Rauma Finull, og det fungerer helt greit. Det som også er bra med Finulla er at den finnes i ganske så mange farger.  Men, om jeg jeg skal være litt pirkete, så burde jeg ha vært mer nøye med fargevalget for å få enda mer glidende overganger i mønsteret.  Men her er iallefall et bilde, bedre bilder kommer forhåpentligvis om ikke så lenge. Nå er det på tide å lære seg til å hekle "låsekanten" før klipping og strikke knappestolpene. Og kanskje jeg kan luske meg innom Husfliden i morgen og finne garn til Plum Frost nr. 2.