31. oktober 2010

Store forventninger

Noe av det jeg virkelig gledet meg til med Londonturen var at jeg skulle til Loop; jeg hadde store forventninger både for kreativiteten og visakortet, og jeg regnet med at alle symptomer på forkjølelse ville forsvinne som ved et trylleslag idet jeg gikk inn døra. Der tok jeg feil. Jeg ble bare sykere. Jeg fikk mer feber. Og jeg mistet stemmen. 


Fra da jeg var på Loop i august i år

Den opprinnelige planen med besøket var å velge garn til Plum Frost III- denne gangen hadde jeg tenkt å strikke den i Jamiesons Spindrift, men valg  av farger var åpenbart for krevende tilstanden tatt i betraktning. Jeg orket ikke engang å ta bilder eller se igjennom bøker. Jeg var definitivt ikke i form.
Etter halvannen time tilsa tilstanden kapitulasjon, og jeg hanglet meg ut døren med diverse Spindrift til utprøving, to hesper Koigu KPPPM og en hespe Malabrigo sokkegarn, noen pinner og samt en pakke med flate snelledingser til intarsia. Samt et nyervervet Loop LojaltyCard og ønske om et snarlig gjensyn.

Spindrift til venstre, Koigu til høyre og Malabrigo øverst til høyre.
(Ps:klikk på bildet, så ser du fargene bedre)

18. oktober 2010

Keep calm and keep on knitting

Mannen min har blitt lovd en Telemarksgenser over lengre tid, og omsider fikk jeg fart på meg. Så til bursdagen hans fikk han en fin pakke med garn til den fremtidige genseren; jeg mistenker jeg synes det var mest morsomt. Genseren strikkes i Sandnes Alpakka, garantert kløfri, men Sandnes Alpakka er glatte og sleipe saker; jeg er ikke fra meg av begeistring. Trøsten er at husbond er fornøyd med både mønster og garn, så det er bare å strikke på.


Telemarksgenser

Plum Frost II har lagt og råtnet på rot den siste tiden, men nå er jeg litt igang med den også som avveksling fra Telemarksprosjektet. Nå er det ermene som står for tur, og snart snart håper jeg å få begynt på mønsteret.; denne gangen er jeg sikker på at størrelsen blir riktig. Plum Frost I ble et telt.
Når begge disse er ferdige må jeg få kommet meg videre på Pinneguris Thistle Shawl som også er blitt ganske muggent.
Og få montert Fanagenseren. Strikke ferdig noen sokker.
Nevnte jeg alpakkaen som skal spinnes ferdig ?
Og overtransportøren jeg må kjøpe så jeg får montert Latvisk Hage på sømmelig vis ?
Ugh !!

Plum frost II før morroa begynner. Stikkes i Finull fra Rauma.

Thistle Shawl; strikkes i Wollmeise i fagene Rosenrot og Ebenholz.

14. oktober 2010

Sjølskryt

Dette sjalet er strikket av en kollega av meg, MEN hun har brukt garn som jeg har farget.
Så da jeg fikk se resultatet ble jeg litt i fyr og flamme; kollegaen min har her laget sin egen versjon av Citron sjalet fra Knitty som jeg synes fungerer veldig bra.Og jammen er jeg godt fornøyd med fargearbeidet mitt også ;)Og her poserer kollegaen velvillig med sjalet sitt 

9. oktober 2010

Paraphernalia

Paraphernalia er sokkene jeg skulle ønske jeg hadde designet selv; men når designergenet ikke er særlig fremtredene sier jeg meg fornøyd med å strikke de. Mønsteret er dog såre enkelt, og kan man å strikke fletter så går dette som en drøm. Så jeg må nok ha et par til. 

                                                       


Og når jeg først er inne på design..en gang håper jeg å få strikket denne genseren fra Arne&Carlos.
Det som holder meg tilbake er at den er kun å få tak i som garnpakke (fra Husfliden), og jeg er lite interessert i å betale xxx-kroner for mønsteret for kunne strikke den i garn etter mitt ønske.
Så jeg ønsker meg en bok fra Arne&Carlos med deres mønster på gensere, jakker, luer, sjal .......det hadde vært noe det !

8. oktober 2010

Ikke akkurat perfekt...

......men godt nok. Og lærerikt. Konklusjonen etter denne syaffæren er at mønstere fra Stoff og Stil har en pedagogisk fremstilling selv jeg kan forstå; slikt motiverer. Stoffene derfra er også på et så sympatisk prisnivå at jeg har råd å mislykkes- ergo blir det nok flere fremtidige syprosjekter.
Iallefall  "trommevirvel"........ her er folkloreblusen, sydd på forholdsvis  kort tid og med et vestenlig lavere aggresjonsnivå enn forventet:7. oktober 2010

Bare MÅ ha det !

Banksia Drop Spindle


 Det var liksom ikke det at jeg trengte en ny håndtein. Men så hørte jeg om denne håndteinen  på den norske spinne og strikkepodcasten Ullstund og ble selvsagt nyskjerrig. Og etter nærmere undersøkelser var det jo helt åpenbart at dette var en håndtein som intet møblert hjem kan være foruten.- Stilig, ikke sant ?

 Og når jeg først var igang med å snoke rundt på Etsy ble det litt stoffer på meg også. Jeg aner egentlig ikke hva jeg skal lage av det, og jeg erkjenner at jeg har et noe anstrengt forhold til symønster, måling og klipping.... Men bare jeg prøver nok får jeg kanskje dreisen på det til slutt ?

Ugler er morsomme :)Jeg leker fortsatt med garn og farger, og her er resultatet fra siste runde på kjøkkenet; og jada, det er sokkegarn alt sammen. Tro meg, man kan aldri få nok sokkegarn; sokkegarn er nemlig svært anvendelig (til de som fortsatt skulle tro noe annet).
3. oktober 2010

Eksperimentering

For det er akkurat det det er. Eksperimentering. Og det er ganske morsomt å leke med farger og garn- men først i morgen ser jeg om det blir en runde nr. 2 i gryta. Her er hespene litt fuktige, så fargen vil fortsatt endre seg gjennom tørkeprosessen.Og.....snart snart er jeg  ferdig med  Paraphernalia  - de er ganske morsomme å strikke, men det store spørsmålet er om jeg har nok garn. Jeg tror det holder.......med et nødskrik.

Paraphernalia