20. mai 2013

Garn - i Paris

Etter en lengre bloggtørke, er det dags for å gi noen garntips for garnglade som skulle befinne seg  i de trakter. Det finnes flere garnbutikker (selvsagt), enn de jeg har oppsøkt. Her er dog litt nyttig (?) info, for den som skulle være i behov av sådan.

Jeg har vært innom LaDroguerie ; det var ikke spesiellt spennende etter mine behov, men ta inderlig turen om du er nyskjerrig. Det henger endel garn der, i diverse kvaliteter. Et visst utvalg i knapper og annet stæsj, men ikke så inspirerende for meg. De har heller ikke rundpinner. Barbarisk.
La Drogueire ligger "bak" Les Halles, og er greit å finne frem til.

L'OisiveThè &Tricot er et te og lunsjsted som tilfeldigvis også har et bra utvalg av garn, som Madeline Tosh,Socktupus, Koigu, Juno, Old Maiden Aunt og noen til. Vel verd et besøk, og de har også strikkekafeer henholdsvis på mandager og onsdager. Jeg deltok på onsdagskafeen, som var veldig trivelig. Selv om jeg ikke er fransktalende, var det nok av folk å snakke med, og jeg drar med glede igjen. Her fikk man også oppleve at forbipasserende kom innom for å se hva vi holdt på med - mens andre stod mere på trygg avstand med nesa klemt mot vinduet. Jeg fikk altså inntrykk av at strikking nok er litt eksotisk - for noen parisere. Ta metroen til enten Place d'Italie eller til Corvisart. Adressen er 10,Rue de la Batte aux callies, eller 1,Rue Jean Marie Jego.Le Comptoir ble jeg anbefalt på strikkekafeen, og da måtte man jo dit. Jeg hadde håp om å få snust opp litt Noro Kureyon Sock, men Kureyon var på vei ut. Dog hadde damen Knit Pro symphonie pinner i 3.75 mm-  noe jeg trengte. Garnet så ikke så verst ut, butikkens interiør er av den litt fine, gammeldagse sorten med mengder av skuffer og takhøye hyller.
Lar du deg friste, tar du metro 7 til Cadet.

Lil Weasel ble jeg også anbefalt, og var også den butikken som jeg personlig likte best.Her finner man også Cascade i ulike kvaliteter, inkludert 220. Det er litt Lotusgarn, Spud & Chloe og mye annet garn,  stoffer, knapper, pinner, sakser, mønstere og annet morsomt.
Ta metro 3  til Sentier eller metro 4 til Etienne Marcel, og finn Passage du grand cerf.
Det er noen år siden sist jeg var i Paris, og jeg synes nok at det har tatt seg opp rent garnmessig- eller så var jeg ikke godt nok informert i 2006. Vi la også merke til at flere snakket engelsk, og det er jo praktisk. Iallefall for meg. Det ble ikke så mye tid til strikking på turen, mannen og jeg brukte mesteparten av tiden på å "vase rundt" uten for mange konkrete planer- noe jeg også anbefaler. Paris er så mye mere enn turistløypa!


Og etter en vellykket garnhandletur feirer man med et glass Kir Sancerre!