29. juli 2010

På tur til Sjølingstad Uldvarefabrikk

Mandag hadde jeg og min bedre halvdel gleden av å reise på tur til Sjølingstad Uldvarefabrikk i Mandal sammen med et vennepar av oss. Det skal her sies at den andre husfruen også er mer enn gjennomsnittlig interessert i garn og ull. Her fikk vi en guidet omvisning gjennom museumsfabrikken, og fikk se alle trinn i prosessen fra ullen blir vasket, farget, spunnet og vevd.


Spesiellt imponert ble jeg av jaquardveven ! For å lage ullteppene med fuglemønster trengs det noe slikt som 1500 mønsterkort, og de bruker den gamle hullkortmaskinen for å lage nye når det trengs.Sjølingstad Uldvarefabrikk er godt kjent for sitt fugleteppe, og her er fugleteppet slik det er på jaquardveven. Dette må være et av de vakreste teppene jeg har sett !


Og i utsalget på museumsfabrikken fant jeg jammen meg Pinneguris tistelsjal utstilt, strikket i garn produsert på museumsfabrikken. Morsomt! Nede til venstre i bildet ligger det noen hesper med shoddygarn.De har en god del garn til salgs i ulike kvaliteter, og med hjem ble 4 hesper sokkegarn og en hespe med 1 tråds lanolingarn.  Og skulle du befinne deg i nærheten anbefaler jeg en tur innom.
Og ikke minst takk for turen til våre venner !


3 kommentarer:

 1. For en kjempemorsomt dag! :-) Utrolig fascinerende å se hvordan noe er gjort på den størrelse . . .

  SvarSlett
 2. Midt i blinken for deg dette, Irmelin! Sikkert flott tur!

  SvarSlett
 3. Eg var innom Sjølingstad sist veke, og det var eit fantastisk museum. Jaquard-veven imponerte meg óg.
  Såg ikkje Pinneguri "sitt" sjal, då eg var der, men kanskje eg ikkje såg gådt nok etter. Var sannsynlegvis for opptatt med garn-shopping... Jammen godt eg ikkje hadde plass til så mykje i bagasjen ( og at Mannen sat og såg på då eg handla garn ), ellers hadde eg kome ut med altfor mykje garn.

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)