22. mai 2011

Og så tar vi den en gang til !

De som har lest bloggen min over tid vil  trolig ha registert at jeg har en hang til å strikke de samme mønstrene flere ganger. Dagens bloggpost er intet unntak, det blir Terra denne gangen også.
Jeg strikket det første i en überknæsj farge, så det fikk et nytt hjem. Samtidig hadde jeg slengt Juneberry på pinnene og var egentlig kommet ganske langt - helt til jeg innså at et så variert garn ikke er det beste for mønsteret. Jeg visste jo egentlig det i forkant, men det er som med barn; jeg må bare prøve, det kan jo hende det fungerer. Etter at erkjennelsens lys hadde gått opp for meg, rakk jeg opp Juneberry, og tenket at jaja, det vil sikkert fungere bedre som en Terra. Det er begrenset hvor mye annet enn sjal jeg får ut av 3 hesper Malabrigo worsted, og jeg hadde ergret meg grønn om garnet bare hadde blitt liggende. 
Iallefall, her er Terra i Malabrigo worsted. Fargen heter Sotosbosque. Hadde jeg hatt 4 hesper hadde jeg fått strikket hele mønsteret, men med 3 hesper måtte jeg gi meg sånn like før mønster A seksjonen var ferdig, det glapp med noe slikt som 15 omganger. Men sjalet er stort, så det gjør egentlig ikke så mye. Sa jeg forresten noe om hvor mykt det er ? Det er helt vidunderlig; på ett eller annet tidspunkt må jeg strikke med en jakke.


Nå kan jeg konsentrere meg om et nytt sjal, altså Juneberry. Jeg skal bruke Malabrigo worsted også her, i fargen Maroon oscuro. Mønsteret er greit å strikke, men siden det er mønster på alle omganger og jeg ikke helt er vant til SSP (slip,slip, purl), måtte jeg til med fargekoder for å få oversikten. I tillegg har jeg skaffet meg highlighter tape, så nå går mønsterlesingen som en drøm!


Ellers pusler jeg på med et par Wanida sokker ( av CookieA). Den ene sokken er ferdig, strikket i jålegarn og på jålepinner. Mønsteret er en fryd, det samme kan jeg si om utstyret.
Litt uvant var det å strikke med strømpepinner etter at jeg har vent meg til magic loop, men Signature Needle Arts pinner innfrir. De er nydelige å strikke med, og det samme gjelder for garnet som er
Wollmeise Twin i fargen LaDigitessa.

11. mai 2011

Terra

Jared Flood har fått en høy stjerne i heimen etter at jeg strikket Rock Island sjalet, og proppfull av strikkemojo slengte jeg Terra på pinnene
Sjalet er strikket i NummaNumma saucy, i fargen Frankly Scarlet. Til sjalet brukte jeg ca 512 meter, og det veier 112 gram.
Fargen er mildt sagt litt i knæsjeste laget for meg, og unnskyldningen får være at jeg kjøpte garnet under en nattlig garnjakt for noen år siden. Jeg må åpenbart ha hatt en sterkt redusert dømmekraft i gjerningsøyeblikket; portoen på garnet kom på like mye som garnet selv - noe som  ytterligere kvalifiserte til forenklet tollbehandlingsgebyr pluss moms. En stygg, stygg sak med andre ord.
Man har ikke gjentatt suksessen.
 Mønsteret er en fryd  på strikke, og er også egnet som TV strikking. Siden noen skal overta sjalet, blir det til at jeg skal strikke det i Malabrigo worsted i fargen maroon oscuro. Pr. definisjon ikke knæsj.