10. februar 2010

Begrepet spinning har fått ny mening

Korrekt utstyr for spinning er ikke spinningsko og sykkelbukse. Det er en rokk.
Og for litt over en uke siden fikk jeg rokken min - en Kromski Symphonie! Jeg følte meg noe vovet som kjøpte rokk i det hele tatt uten å ha prøvd i forkant. Nå har jeg riktig nok puslet litt med håndtein, men jeg har en viss sans for effektivitet, og da synes denne rokken som en innmari god idé. 

Men,  min symphonie kom uten monteringsanvisning og det var en liten nedtur. Jeg hadde sett for meg litt kjapp mekking, og struttet av selvtillit ut fra mange gode erfaringer med flatpakker fra IKEA.
Dermed var det bare å ta turen innom nettet hvor fant jeg en engelsk monteringsguide, studere denne så godt det lot seg gjøre og så var der bare å skru ivei. Deretter var det å sette igang med prøverunder  før jeg bestemte meg for å gjøre et hederlig forsøk med ullen fra Fiberoptic. Og selvfølgelig, jeg fikk god hjelp av fiberandart med justeringer av trinse og rokkebånd med mer - Takk :)
Resultatet ser du nedenfor:


Etter mine beregninger har jeg klart å få til 175 meter på 83 gram. Og under optimale forhold ville det blir noe slikt som 211m/100 g.

Ellers lekte jeg meg litt med å farge litt ull  (BFL) i helgen, og så langt ser det slik ut på spolen.
Jeg var bekymret for at ullen hadde filtet seg, men den går heilt greit å spinne. Den er tilsynelatende heller ikke "overkokt" i mikroen.
2 kommentarer:

  1. Kjempeflott arbeid og nydelig rokk! Dette er den typen spinning jeg liker også!

    SvarSlett
  2. Flink du er! Skal følge med på bloggen din!

    SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)