25. august 2011

Garnturisme

Mannen skulle til London, han hadde saker å gjøre. Jeg vil være med, sa jeg. Vel vitende at min bedre halvdel ville være ganske så opptatt med sitt, hvilket innebar timer med garnhygge. I forkant av turen gikk jeg forholdsvis planmessig til verks, dvs at jeg fikk avklart med meg selv at jeg var ute etter DK garn til to strikkejakker, og det skulle iallefall være noe fugleegg blått og også noe gult som jeg kunne like. Etter Wollmeiseorgien min på KnitNation hadde jeg prestert å fylle opp Loop Loyalty kortet mitt (og det er jeg litt flau over)- så valg av garnlanger var slik sett selvforklarende. Nedenfor er hva jeg endte opp med- og jeg er riktig så fornøyd !

BC Garn Semilla; jakkemateriale
Quince & Co Chickadee, skal bli jakke dette også. Uten den gule. Evenuelle rester av det blåe garnet er tenkt sammen med det gule til en lue (når jakken engang er ferdig).
         
MadeleineTosh Sock

Denne gangen rakk jeg også å ta turen innom Florence Nightingale Museet; så mange ganger jeg har vært i London de siste årene er det direkte pinllig at jeg ikke har fått surret meg dit før; museet er naturlig nok ekstra interesssant for meg som er sykepleier. Florence Nightingale er, for de som skulle tro annet, fortsatt aktuell, og virkelig en imponerende kvinne. Og jammen fant jeg noe strikkerelatert der også ! Jeg ønsker meg en kopi av bildet nedenfor til å ha på kontoret mitt.

Bildet er fra  Florence Nightingale Museet, London.

Så det så. Og et fantastisk yrke !

Siden siste oppdatering har jeg strikket i vei på Chickadee av Ysolda Teague. I anledning begivenheten strikket jeg faktisk flere prøvelapper, både med tanke på strikkefastheten og fargekombinasjoner. Valget falt på Rauma 3-tråds, og planen var etterhvert at den skulle være bondeblå med hvitt, gult og rødt mønster. Og det skulle være ferie/bilstrikk som skulle strikkes  på rundpinne selv om det ikke var det som stod skrevet i mønsteret. Garnlangeren hadde ikke nok bondeblått, så da var det tilbake til opprinnelig plan med natur bunn og mønster gult, blått og grønt. På den første fargeprøven hadde jeg valgt en grønnfarge som forsvant mot det gule, så jeg byttet til en mørkere grønn, syklet hjem og satte igang. Det hadde selvsagt sin pris, for i oppstartsiveren og "gjøre-slik-jeg-selv-vil" modus, åpnet jeg ballet med rillestrikk - selvsagt ......3 kommentarer:

 1. Det sennepsgule BC Garn Semilla var vakkert. og særlig vakkert med en pelargonia :D Hørte på radioen her om dagen at sennepsgult virkelig er fargen i år.

  SvarSlett
 2. Pinneguri: Og for en gangs skyld har jeg altså funnet en farge som er i vinden.. Vanligvis er jeg sist - med det gamle !!!

  SvarSlett
 3. Herlig :) Men kan du ikke printe ut det bildet i litt størrelse på fotopapir og sette det i ramme til kontoret ditt da?
  Det var veldig flott synes jeg.

  Hilsen Koseligkoselig

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)