20. mars 2011

Kan man ta bilder av strikketøyet på Grand Cafe ?
Når sant skal sies følte jeg meg noe i overkant nerdete i morges da jeg dro frem den vordende sokk Calendula og Nikoline (Nikon kameraet mitt) på Grand Café hvor det myldret av sultne frokostgjester. 
Grand Café er jo et propert etablissement, som på ett eller annet tidspunkt entret bevisstheten min som en betenkning - kan jeg gjøre dette her da ?
Kan jeg vel !

13. mars 2011

Joanie

All fornuft tilsa at tiden ikke var inne for å starte flere nye prosjekter. Men Joanie har lagt i bakhodet helt siden jeg så den i Knitty, og nå klarte jeg  ikke vente lengre.
Garnet jeg bruker er en blanding av 80 % superwash merino, 10 % kasjmir og 10 % nylon, hvor det er ca 166 m/100g. Jeg tenkte en stund at jeg skulle farge det , men jeg trenger en naturfarget genser slik at den passer til "alt".  Og flettemønsteret er til å ete opp !Dette har naturlig nok gitt konsekvenser for Plum Frost III, som inntil videre er satt på vent.
Jeg er redd denne utgaven kan bli litt liten, så trolig ender den opp som en gave eller no. 

6. mars 2011

Spinning for vår og sjelefred

Ved siste opptelling kom jeg frem til at vinteren har vart enn de tre månedene jeg synes er akkurat passe, og for å minne meg på at våren kommer, tas alle midler i bruk, inkludert spinning. Her har jeg spunnet opp Polwarth i en farge som gir løfte om vår.  Garnet er navahotvunnet,  og er omtrent 195 meter etter tvinningen, vekt litt over 100 g.Jeg tror at vi mister noe av oss selv i alle krav og forventninger som møter oss i det daglige.
For meg er spinning er sjelebot og gir meg en mental ro jeg ikke finner så mange andre steder.
Muligens burde spinning blitt foreskrevet på blå resept, sammen med strikking og hekling og alle mulige andre varianter av håndtverk?
Og ja, jeg kan selvfølgelig kjøpe alt ferdig, men det er ikke det det handler om. Det handler om noe som er mitt. Noe jeg har laget, tenkt ut og kost meg med og lært noe av, samtidig som at sjelefreden brer seg om meg som et varmt og mykt teppe.

En variant av sjelebot: Silke og kasjmir