6. mars 2011

Spinning for vår og sjelefred

Ved siste opptelling kom jeg frem til at vinteren har vart enn de tre månedene jeg synes er akkurat passe, og for å minne meg på at våren kommer, tas alle midler i bruk, inkludert spinning. Her har jeg spunnet opp Polwarth i en farge som gir løfte om vår.  Garnet er navahotvunnet,  og er omtrent 195 meter etter tvinningen, vekt litt over 100 g.Jeg tror at vi mister noe av oss selv i alle krav og forventninger som møter oss i det daglige.
For meg er spinning er sjelebot og gir meg en mental ro jeg ikke finner så mange andre steder.
Muligens burde spinning blitt foreskrevet på blå resept, sammen med strikking og hekling og alle mulige andre varianter av håndtverk?
Og ja, jeg kan selvfølgelig kjøpe alt ferdig, men det er ikke det det handler om. Det handler om noe som er mitt. Noe jeg har laget, tenkt ut og kost meg med og lært noe av, samtidig som at sjelefreden brer seg om meg som et varmt og mykt teppe.

En variant av sjelebot: Silke og kasjmir

5 kommentarer:

 1. Eg er såå enig i alt du skriv i dette innlegget. Å slappa av er for meg det same som å setja seg ned med eit handarbeid, og spinning er ein slags meditasjon som berre må opplevast. Ja til blå resept, og ja til å skapa/laga ting sjølv :) Ha ein flott spinne/handarbeidsdag :)

  SvarSlett
 2. Nydelig grønt, med sånt gult som våren er så full av.

  SvarSlett
 3. Vilka härliga gråna vårliga färger det blev på garnet :)

  SvarSlett
 4. Nydelig garn =) Enig med deg, spinning burde komme på resept =)

  SvarSlett
 5. Helt enig! Jeg bruker også spinning som en slags rekreasjon eller meditasjon. Det grønne garnet var nydelig! Ser jevnt og fint ut også :-)

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)