22. januar 2012

Barnesokker

Sett ut fra lovverket var han et barn da forespørselen om et par strikka sokker kom til meg. Kunne jeg strikke et par - om jeg hadde tid ? Selvsagt svarte jeg - hva er skostørrelsen din?
48.
Ok, det blir ikke strikket på pinne 2mm. Men, faktisk går det veldig kjapt å strikke sokker str. 48, med pinne 3.5mm og Sandes Perfect- som faktisk ikke er så verst. Det gikk med i underkant av 3 nøster til disse sokkene.


Barnesokker. Og iPad. 


Her er oppskriften for de som skulle ha nytte av den. Disse er strikka magic loop.

Legg opp 52 masker. Strikk en omgang rett, deretter ribbestrikk 2vr,2r
Strikk til ønska lengde.
Hælen er strikka over 26 masker, og formet over 8-10-8 masker.Du skal sitte igjen med 16 masker når hælen er ferdig.
Plukk opp 13 masker på hver side. Fell kilen hver 2 omgang.
Jeg gjør det på følgende måte: jeg strikker til det er tre masker igjen, så 2 m sammen, 1 r. Så strikker jeg ribbestrikken over vrista. Så, på neste pinne, 1 rett, 2 sammmen. Dette gjentar jeg til det er 26 masker igjen på pinnen (magic loop altså).
Deretter er det å peise på til du er kommet til tåens grunnledd. Da feller jeg i starten og slutt på hver pinne, samme metode om på kilen, annenhver omgang på "vanlige" føtter. På disse felte jeg hver 3.omgang. Når jeg har 12 m igjen på hver pinne (= 24m), syr jeg sammen med kitchener stitches. Voila !!!

Så, tips for beregning av størrelse.
Del skostørrelsen på 2. Da sitter du igjen, som i dette eksempelet med 24 cm. Siden disse barneføttene totale lengde er 30 cm, blir tåa 6 cm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)