21. september 2010

Arven fra oldemor

Jeg kommer fra en familie hvor håndarbeid har vært noe de fleste av kvinnene har drevet med. Min oldemor strikket duker og slo nupereller, en grandtante var fabelaktig med søm, en grandonkel broderer fantastiske duker i korssting, min bestemor  heklet  duker og min bestefar var  flink å male - og så er det noen tanter som pusler med strikking.  Jeg tror jeg har vært heldig- for jeg har fått muligheten til å lære meg både nupereller og hekling, jeg strikker - og en veldig sjelden gang maler jeg. 

Men, godt gjemt  i mitt barndomshjem lå en kladdebok; hvor gammel den er aner jeg ikke, men i denne  boken har min oldemor sirlig skrevet ned oppskrifter på strikkede  duker; Anna duken, Tora duken, Reknes duken, Påfugl og noen flere. Nå skal jeg snart strikke de på ny, og jeg gleder meg virkelig ! Det blir fint å kunne gå i oldemors spor og lage noe som hun laget, og kanskje synes var så fine, at hun måtte skrive de ned.

***
Several years ago, this little book was found in the house where I grew up, and in it there are knitted doily patterns which my great great grandmother wrote down.  I do not know how old the patterns are, but now, I am going to knit them myself, and I am very grateful  for the opportunity to knit the same doilies she made so long time ago. 

4 kommentarer:

 1. Kom over bloggen din via ein anna blogg. Her var det mykje flott og spennande. Ser du er flink til å spinna, og å farga garn. Eg og driv litt med spinning, så det er kjekt å finna andre som gjer det og. Legg meg til som følgar.

  SvarSlett
 2. Så flott innlegg! Så moro at du har funnet den gamle oppskriftsboken og at du har lyst til å prøve å gjenskape dukene. Gleder meg til å høre om resultatet og å se bilder etterhvert? Vi er heldige som har arvet mye kunnskap om håndarbeide. Jeg kommer også fra en håndarbeidsglad familie og har lært masse av mamma! Det ser ut som datteren min Celine også kommer til å like å holde på med håndarbeid. Hun kan både strikke og hekle og er glad i å lage ting med hendene sine.

  SvarSlett
 3. Så gøy å finne en sånn bok! Gleder meg til å se resultatet :-)

  SvarSlett
 4. Artig. Gler meg til å sjå resultatet.

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)