30. januar 2011

Litt av hvert

Først, en kunstopplevelse!
Forrige søndag var husbond og jeg på Haugar  - der haddde vi gleden av å få se Peter Callesens utstilling  "Out of nothing".  Jeg anbefaler deg å ta turen innom om du er i nærheten; kunstopplevelser som gir gåsehud er sjelden vare.


Jeg har ellers oppnådd  en aldri så liten innsikt i rokken min, og selv det er skikkelig flaut...kanskje det er andre som sliter med tilsvarende mentale fikseringer.
Siden Hermine (en Majacraft Rose) kom inn i huset har jeg følt at hun er litt hard å spinne på; Laura derimot  (en Kromski Symphonie),var mild som en sommervind. 
Og forklaringen? Rokkebåndet til Hermine er elastisk, og jeg har på ett eller annet tidspunkt dannet meg en oppfatning av at slikt trenger jeg ikke å bry meg om: elastisk er elastisk og ordner seg selv. Laura derimot,  har rokkebånd av hamp, pr.definisjon ikke elastisk, og her måtte følgelig  spenningen justeres både på rokkebånd og spolebremsen. Akkurat den biten forstod jeg mer eller mindre  intuitivt.
Hypotesen om at Hermine bare trenger justeringer med spolebremsen er altså tull og tøys fra ende til annen. Når jeg justerte spenningen på Hermines rokkebånd ved å senke blokken som trinsa og vingen er koblet på , ooooooh la la !
Spinnekraften er tilbake !

Polwarth fra Woolgatherings.

Og når kraften er tilbake trengs mere stæsj:

Den røde er Romeldale, den grønne er Polwarth. Begge fra Woolgatherings.


Jeg gikk ellers tom for Bugga! til Harunien. Jeg kom halvegs på omgang 18 av bladmønsteret- da var det stopp. Mere er på vei fra junaiten, spenningen nå består i om jeg er så heldig med innfargingen på garnet at jeg bare kan forsette - eller om jeg må rekke opp og strikke bladmønsteret kun fra den nye hespen. En liten strikkerysare  altså.

Haruni

Så, litt eksperimentering.
Plum Frost III er i sin spede begynnelse. Denne gang gjør jeg et forsøk på å tenke selv. Den skal strikkes  top down, og kun i to farger. Garnet er en blanding av  merino, kasjmir og nylon,  og jeg har farget det selv. Hvordan fargene fungerer sammen vil jeg ikke se før jeg starter med mønsteret, så det er ganske spennende!

Plum frost III 2 kommentarer:

  1. Hei og takk for turen innom bloggen min idag! Så bra at du har fått ordna rokken slik at spinnekraften (som du kaller det) er tilbake. Vet ikke helt hva du snakker om jeg vet du, men det viktigste er at det fungerer for deg når du spinner. Utstillinga du viser bilder av så spennende ut, men er så dårlig på sånne ting jeg.
    Ha en fortsatt fin søndag!

    SvarSlett
  2. Ser ut som ein spennande utstilling. Bra du fann ut av det med rokken. Alle rokkar er så forskjellege, så det er ikkje så godt å finna ut av alt bestandig. Ha ei fin veke :)

    SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)