9. januar 2011

Neiman

Min Neiman er strikket i Holst Garn supersoft i fargene havana og peacock - et fargevalg som nok er litt uvanlig til meg å være. Men jeg synes de fungerer godt sammen, og garnet var veldig greit å strikke med tross noe spinnolje. Men, spinnoljen vil forsvinne etter en runde i vann, og genseren vil da også bli enda bløtere. Genseren er også superlett; den veier omtrent ingenting ! I så henseende er Holst Garn suverent; prismessig har materialkostnadene til dette prosjektet vært marginale og fargeutvalget er også svært bra.

Det jeg har lært av dette prosjektet er at jeg burde ha brukt pinne 2.75 og maksimalt 3.25 i stedet for 3 og 3.5 mm. Det ville også vært fordelakig å strikke den noe lengre før jeg begynte på mønsteret, for i akutell tilstand er det rimelig utringet og i behov av en eller annen form for krisehjelp. 
Trolig kommer jeg derfor til å strikke den en gang til, men da skal jeg reversere mønsteret og begynne fra halsen for å få den bedre tilpasset. Det samme  har jeg tenkt å gjøre med Plum Frost III (genserutgaven).
Mye morsomt arbeide venter; men nå har jeg tenkt å ha en liten UFO uke.


6 kommentarer:

 1. Fargene var i hvert fall kjempelekre! Håper du finner en løsning på utringingen :)

  SvarSlett
 2. Vet du forresten om noen i Norge som selger pinner i kvartmm-størrelser?

  SvarSlett
 3. Denne er superfin, har den i køa mi på ravelry selv. Det ser ut som om modellen er litt vid i halsen. Hva med å strikke halsen på nytt? Med færre masker og litt tynnere pinner? Det syns jeg den flotte genseren din fortjener, iallfall om det er det som skal til for at en blir brukt.

  SvarSlett
 4. Judith: Du har nok rett i det; det er nok det eneste alternativet rekke opp til omgangen før eller etter siste felling og slenge på pinne 3. Muligens også strikke noen flere omganger og ta en liten fellerunde til.
  Huset i midten: se mail :)

  SvarSlett
 5. Den er godt nok rigtig fin , måske man skulle i gang med een selv? Med garn herfra måske :
  http://garnudsalg.dk/...

  SvarSlett
 6. Hej Igen
  Glemte at fortælle at jeg ikke har fået tag i sælskindsstøvler ,den butik du linkede til sendte mig en mail om (efter at jeg havde købt og betalt) at de ikke sendte til Dk. Har haft kontakt med Topaz , som fortæller at DK ikke må impotere sælskind, da Dk er medlem af EU....jeg må finde på noget andet , de støvler SKAL jeg bare have, uanset EU regler.... Klem Vilma

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)