30. januar 2011

Litt av hvert

Først, en kunstopplevelse!
Forrige søndag var husbond og jeg på Haugar  - der haddde vi gleden av å få se Peter Callesens utstilling  "Out of nothing".  Jeg anbefaler deg å ta turen innom om du er i nærheten; kunstopplevelser som gir gåsehud er sjelden vare.


Jeg har ellers oppnådd  en aldri så liten innsikt i rokken min, og selv det er skikkelig flaut...kanskje det er andre som sliter med tilsvarende mentale fikseringer.
Siden Hermine (en Majacraft Rose) kom inn i huset har jeg følt at hun er litt hard å spinne på; Laura derimot  (en Kromski Symphonie),var mild som en sommervind. 
Og forklaringen? Rokkebåndet til Hermine er elastisk, og jeg har på ett eller annet tidspunkt dannet meg en oppfatning av at slikt trenger jeg ikke å bry meg om: elastisk er elastisk og ordner seg selv. Laura derimot,  har rokkebånd av hamp, pr.definisjon ikke elastisk, og her måtte følgelig  spenningen justeres både på rokkebånd og spolebremsen. Akkurat den biten forstod jeg mer eller mindre  intuitivt.
Hypotesen om at Hermine bare trenger justeringer med spolebremsen er altså tull og tøys fra ende til annen. Når jeg justerte spenningen på Hermines rokkebånd ved å senke blokken som trinsa og vingen er koblet på , ooooooh la la !
Spinnekraften er tilbake !

Polwarth fra Woolgatherings.

Og når kraften er tilbake trengs mere stæsj:

Den røde er Romeldale, den grønne er Polwarth. Begge fra Woolgatherings.


Jeg gikk ellers tom for Bugga! til Harunien. Jeg kom halvegs på omgang 18 av bladmønsteret- da var det stopp. Mere er på vei fra junaiten, spenningen nå består i om jeg er så heldig med innfargingen på garnet at jeg bare kan forsette - eller om jeg må rekke opp og strikke bladmønsteret kun fra den nye hespen. En liten strikkerysare  altså.

Haruni

Så, litt eksperimentering.
Plum Frost III er i sin spede begynnelse. Denne gang gjør jeg et forsøk på å tenke selv. Den skal strikkes  top down, og kun i to farger. Garnet er en blanding av  merino, kasjmir og nylon,  og jeg har farget det selv. Hvordan fargene fungerer sammen vil jeg ikke se før jeg starter med mønsteret, så det er ganske spennende!

Plum frost III 22. januar 2011

Urban Lørdagshygge

En lørdag i Oslo. iPhone kameraet fungerer dårlig i dunkel belysning, men kosefaktoren var upåklagelig. Og jammen så jeg ikke en medstrikkerske på et annet bord; offentlig strikking er tøft  - sånn til orientering 

19. januar 2011

Litt å varme seg på


...ingenting varmer som pakker i posten med deilig deilig fiber !

Baby alpakka fra Hegdehog Fibers

Polwarth fra WoolgatheringsEllers har jeg slengt Haruni (ekspressvarianten til Wims) på pinnene. Dette er en gave til en god venninne, og gode venninner fortjener sjal i skikkelig garn, nemlig Bugga!
 


16. januar 2011

God spinnesøndag !

Den siste uken har vært mer en UFO uke - det er nok som ligger rundt om og venter på enten komme av pinnene eller bli ferdigspunnet.
For tiden spinner jeg på merino/tencell i fargen Grape bubblegum fra Portfiber.
Jeg liker fargen, den er litt kjølig og deilkat, men tenker vel også at Barbietyggis kunne vært en passende betegnelse ;)
Dette skal bli totrådsgarn, og hva det skal brukes til ? tja, jeg får se hvor mange meter jeg ender opp med. Min hang til luksusull medførte at denne lille bunten på 58 g kasjmir/tussah silk fra Natchwollie fikk et nytt hjem her i huset. Denne skal på håndteina med tid og stunder.Og fra Fiberoptics kom denne drømmen i blått og grønt. Dette er en blanding av 80%merino og 20% silke.
Å spinne fra bretten/spinning from the fold

Her er en liten videotutorial fra YouTube om det å spinne fra bretten; nyskjerrigheten ble vekket etter en liten spinnesamtale med Fiber&Art. Jeg har testet det ut på håndtein og rokk, og synes det fungerer veldig bra både for hender og fiber. Det gir også muligheter for et virkelig langt baktrekk.
Så, enjoy !

Spindlicity: Spinning From the Fold

9. januar 2011

Neiman

Min Neiman er strikket i Holst Garn supersoft i fargene havana og peacock - et fargevalg som nok er litt uvanlig til meg å være. Men jeg synes de fungerer godt sammen, og garnet var veldig greit å strikke med tross noe spinnolje. Men, spinnoljen vil forsvinne etter en runde i vann, og genseren vil da også bli enda bløtere. Genseren er også superlett; den veier omtrent ingenting ! I så henseende er Holst Garn suverent; prismessig har materialkostnadene til dette prosjektet vært marginale og fargeutvalget er også svært bra.

Det jeg har lært av dette prosjektet er at jeg burde ha brukt pinne 2.75 og maksimalt 3.25 i stedet for 3 og 3.5 mm. Det ville også vært fordelakig å strikke den noe lengre før jeg begynte på mønsteret, for i akutell tilstand er det rimelig utringet og i behov av en eller annen form for krisehjelp. 
Trolig kommer jeg derfor til å strikke den en gang til, men da skal jeg reversere mønsteret og begynne fra halsen for å få den bedre tilpasset. Det samme  har jeg tenkt å gjøre med Plum Frost III (genserutgaven).
Mye morsomt arbeide venter; men nå har jeg tenkt å ha en liten UFO uke.