7. mars 2010

Søndagsblogging

Det har vært litt ulik aktivitet siste tiden. Jeg har farget litt ull i mikroen, spunnet og strikket.
Ullen som jeg farget her er en ren merino,og jeg har brukt syrefarger.

Men innimellom farging og spinning må det jo strikkes litt også.
Jeg strikket et par sokker i garnet jeg hadde kjøpt fra The Knittinggoddess. Garnet er 80 % superwash merino, 10 % kasjmir og 10 % nylon og er veldig godt å strikke med. Mønsteret heter Tadpole, enkelt å lære og går greit unna.Min bedre halvdel har murret vagt i sofaen om at det kanskje blir litt lite sokker på han for tiden, og selv om jeg har to par på pinnene måtte jeg jo bare begynne på enda et. Disse ble slengt på pinnene igår kveld - mønsteret heter Cambrigde og finnes på Ravelry.
Garnet er det berømmelige Bugga! fra Sanguine Gryphon i fargen Metallic Fly.

Og så var det spinning selvfølgelig.
I slutten av februar hadde fiberandart og jeg  gleden av å møte andre spinnedamer her i egnen, og var veldig koselig å møte andre spinnville. Kvelden lærte meg også at KnirkeLaura ikke er så veldig egnet for transport til og fra spinnekvelder rundt om, så før neste fullmåne skal en Majacraft Rose være vel installert i heimen. KnirkeLaura knirker forsåvidt ikke så mye lengre, hun trengte bare innmari mye smøring i starten. Det er en god rokk å spinne på, og etter at jeg monterte spolebremsen ble hun enda bedre. Men det er veldig knotete å reise rundt med henne siden hun ikke kan legges sammen på noe vis, og tar følgelig mye plass.
For tiden spinner jeg ull fra Orknøyene, og det synes som at det er en ull som ikke skal ha for mye tvinn. Den er veldig annerledes enn den andre ullen jeg har spunnet, men jeg liker den godt og har som mål å spinne opp nok til at det kan bli en genser av det. Et langtidsprosjekt med andre ord.
Og dette er det siste jeg har spunnet og tvinnet - 80 % merino og 20& nylon fra Fiberoptics i fargen "Days of wine and roses".
Det ble ca 393.5 meter på 94 gram. 


2 kommentarer:

  1. Du er flink, Irmelin! Nydelig garn du spinner og farger. Og sokkene er utrolig delikate og nydelige! Jeg strikker og koser meg inne idag selv om solen skinner ute. Og jeg har lagt inn et nytt innlegg i bloggen min også. Så ta gjerne en titt!

    SvarSlett
  2. Så fine farger det ble på merinotopsen din. Det blir spennende å se dem som ferdig garn.

    SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)