31. juli 2011

Seeds of change

I påvente av motivasjon til å skrive inn et mønster i mønsterprogrammet mitt har jeg strikket et sjal av Wendy Neal som heter "Seeds of change". Jeg har strikket det i Gotland 2-ply lace fra Well Manor Farm, og jeg har brukt i underkant av 400 meter. Garnet gir en veldig fin tekstur, gråfargen er nydelig, men desverre røyter det noe innmari. Likevel er jeg litt frista til å strikke mer av det, nettopp på grunn av teksturen det gir. Og mønsteret? Joda, det er skrevet inn. Det er ikke mitt mønster, men jeg hadde behov for å tilpasse det for mer effektiv mønsterlesing. Det var visst noe med alderen..

I tillegg har jeg strikket en fargeprøve. Chickadee  av Ysolda Teague er til å ete opp, men jeg har etterhvert forstått at det er lurt med prøver for å sjekke strikkefastheten og fargekombinasjoner. Denne første prøven demonsterer ganske godt hvor lett det er å bli lurt; grønnfargen forsvinner nesten helt mot den gule. Og valget av gult tror jeg er en påvirkning etter å ha lest Pinneguris bloggpost "Ikke akkurat de gule sider". Det satte igang noen tanker jeg håper jeg får skrevet ned her.

Prøven er strikket i Raumas 3- tråds garn, fargevalget for mønsteret er for meg uvanlig, og kanskje derfor desto mer interessant.

4 kommentarer:

 1. Nydelig sjal :) Håper du finner en løsning på Chickadee, det er en fantastisk jakke!

  SvarSlett
 2. Flott sjal =) Har du prøvd å fryse det, for så å riste det? Sies at garn som røyter slipper "alt" da, og du får ett røytefritt plagg.

  SvarSlett
 3. For eit nydeleg sjal du har strikka, og fargen var så lekker :)

  SvarSlett
 4. Utrolig flott sjal - jeg har ikke hatt mot til lace strikking enda... Håper å få prøvd det snart - det er så mange flotte mønstre!!

  SvarSlett

Alle kommentarer blir satt stor pris på, og takk til alle som vil skrive noen ord :)